2. Links

Van Rijn

In Ridderkerk, aan de Rembrandtweg 257, zal binnenkort het appartementengebouw “Van Rijn” worden gerealiseerd. Ruimtelijk gelegen aan de uitgestrekte groene singel op de hoek van de Rembrandtweg en de Burgemeester de Zeeuwstraat zal het straks meesterlijk wonen zijn. In het kleinschalige woongebouw komen totaal 35 koopappartementen, waarvan 6 2-kamer appartementen van circa 52m2 voor starters. De overige 29 appartementen hebben een 3- of 4-kamer indeling met een woonoppervlak van circa 83 m2 tot circa 142m2. De appartementen zijn verdeeld over vier woonlagen en ieder appartement heeft een fijn balkon.

Het nieuwbouwproject heeft de naam “Van Rijn” gekregen. De achternaam van Rembrandt is natuurlijk een verwijzing naar de straatnaam en het uitgangspunt om van het nieuwe gebouw een modern meesterwerk te maken. De oude meesters, en Rembrandt in het bijzonder, staan bekend om hun verfijnde lichtval en artistieke toepassing van contrasten tussen licht en donker. Het stijlvolle gebouw, met zijn kenmerkende lichte kaders en vele raampartijen geven het gebouw ook een zeer ruimtelijk en licht karakter. Het bouwvolume is tevens op een dusdanig ruimtelijke manier opgebouwd dat de appartementen de in het midden gelegen binnentuin omsluiten. Deze centraal gelegen binnenruimte geeft het gebouw in haar kern licht en lucht. We vonden het daarom passend de signatuur van oude meester Rembrandt als artistieke verwijzing naar het nieuwe meesterwerk te verwerken in het logo van “Van Rijn”.

Het nieuwe gasloze (all-electric) woongebouw zal fijn woongenot bieden. De energiezuinige appartementen worden voorzien van Villeroy & Boch sanitair en een Bruynzeel keuken. Onder het gebouw bevindt zich de half-verdiepte stallingsgarage, welke met de lift bereikbaar is. Hier is voor de starters appartementen een gemeenschappelijke fietsenberging en voor de overige appartementen zijn hier de privé parkeerplaatsen en de separate inpandige bergingen.

Alle nieuwe bewoners zullen straks meesterlijk wonen in Van Rijn!

  • 6 Fraai gelegen 2-kamer starters appartementen van circa 52 m2 en 29 royale 3- en 4-kamer appartementen van circa 83 m2 tot circa 143 m2.
  • Kleinschalig woongebouw met parkeerplaatsen en bergingen in een verdiepte stallingsgarage onder de ruimtelijke binnentuin.
  • Inclusief Villeroy & Boch sanitair en Bruynzeel keuken.
  • Gasloze energievoorziening met vloerverwarming en vloerkoeling.
  • Gelegen in het centrum van Ridderkerk aan de singel van de Rembrandtweg met op loopafstand vele voorzieningen, winkels, horeca- en recreatiemogelijkheden.
  • Korte reistijd naar het centrum van Rotterdam of Dordrecht.