4. Locatie

LOCATIE

Van Rijn is gelegen aan de Rembrandtweg 257 op de hoek van de Rembrandtweg en de Burgemeester de Zeeuwstraat. Het ligt in het centrum van Ridderkerk en de ruimtelijke groene singel vormt met de volwassen bomen een prachtig ruimtelijk kader. Ridderkerk is dan ook een groen dorp met vele parken en plantsoenen. Het Lohmanpark ligt op een steenworp afstand en iets verder is het Reijerpark gelegen. Dit 40 hectare grote park is opgezet als een soort arboretum, een bomentuin met veel verschillende soorten flora. Het leent zich daarom perfect voor een heerlijke wandeling of een hardloop sessie.

Naast het Reijerpark kunt u in de directe nabijheid diverse sportvoorzieningen vinden, onder meer voetbalclubs, een tennisvereniging, een korfbalvereniging en fitnesscentra. Tevens bevindt zich vlakbij de projectlocatie het grote subtropisch zwembad “de Fakkel”. Het gezellige winkelcentrum “Winkelhart Ridderkerk/ De Ridderhof” ligt op loopafstand van de projectlocatie. Hier vindt u meer dan 140 winkels, de wekelijkse markt, vele restaurantjes en allerlei jaarlijks terugkerende evenementen.

Dankzij de centrale ligging zijn alle uitvalswegen snel te bereiken. U bent binnen 15 minuten al in Rotterdam en Dordrecht. Ook openbaar vervoer is een goede optie, er stoppen zelfs diverse buslijnen direct voor de deur. De Waterbus, halte De Schans, brengt u zowel naar het centrum van Rotterdam als Dordrecht. Tussentijds meert de Waterbus af in Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht.